Bridge to Liberation Experience

Multimedia event

Een ‘nieuwe manier van herdenken’, dat is wat Arnhem zocht voor het evenement 70 jaar na de slag om Arnhem. Vrijdag 19 september 2014 werden meer dan 20.000 mensen bij de John Frostbrug aan de Rijnkade meegenomen door wat er zich 70 jaar geleden afgespeeld heeft. Met film, dans, special effects en live muziek speelde het verhaal zich om het publiek af. Het was een geweldige avond, een geweldig project! Wij zijn niet de enigen die er zo over denken. Sindsdien hebben we er elk jaar aan gewerkt!

sfeerimpressie bridge to liberation experience

Deze film geeft een mooi beeld van de sfeer van de avond en de 20.000 mensen die ademloos keken naar het scherm op de brug.

Dotan-optreden-Bridge-to-liberation-experience

Het evenement en de film werd ondersteund door live muziek. Het Gelders orkest begeleidde artiesten als Gers Pardoel, Douwe Bob, Tania Kross en Dotan met het zijn succesvolle nummer Home!

Bridge-to-liberation-experience-2015-behind-the-scenes

De draaidagen voor de film zijn zeer uitgebreid. Gelukkig zijn er van alle opnames behind the scenes opnames gemaakt.

Bridge to liberation experience film scene still

Om het verhaal dat we schreven voor het Bridge to Liberation Experience evenement intiem en persoonlijk te maken, riepen we Roosje in het leven. De film, vertoond op een scherm van 300m2, toont hoe Roosje de slag om Arnhem beleeft in 1944, maar ook hoe Roos in 2014 terugblikt op die beleving. Dat de verhaallijn, het acteerwerk en de shots ontroerend waren werd duidelijk toen meer dan 20.000 mensen een uur lang ademloos luisterden en keken in de openlucht bioscoop langs de Rijnkade! Bekijk hier een scene uit de film

Bridge to liberation experience canadese soldaat en jeep

De setting van de film moest realistisch overkomen als in 1944. Zoals deze Canadese soldaten en de jeep. Veel tijd van de productie ging uit naar het vinden van de juiste acteurs, kleding, locaties en voorwerpen. Bij de behind the scenes van dag 5 van de opnames voor 2015 is dit goed terug te zien.

website-Bridge-to-liberation-experience

Op de website van Bridge to Liberation Experience is veel terug te zien van het evenement, maar ook achtergrondinformatie.