Arteffects, films that spark

De naam Arteffects ontstond ooit als benaming voor de momenten die wij willen vangen. Momenten waar je een fonkeling van in je ogen krijgt. En 14 jaar later streven we nog steeds naar die spark in al onze films. 

Bringing stories to life since 2009

Het was 2009, in de vooravond van grote veranderingen in de filmwereld. Victor had interesse in storytelling en Robert passie voor cinematografie. Samen hadden ze een nog grotere passie voor het overbrengen van gevoel. Dit leidde tot het ontstaan van Arteffects. Het feit dat ze beiden nog student waren, gaf ruimte om te ontdekken en experimenteren met film. Ze gingen hard van start met maken. Dit ging goed, zo goed zelfs dat Arteffects steeds groter werd. In 2012 voegde Paul zich bij het bedrijf om alles beter en in goede banen te leiden. En zo groeiden we door, en dat willen we ook blijven doen!

Ondanks dat we gegroeid zijn, zijn onze waarden hetzelfde gebleven. Onze overtuiging dat jij een verhaal te vertellen hebt en onze passie voor cinematografie vormen nog steeds de kern van elk project. Inmiddels hebben we alle disciplines onder één dak en zijn we als onderdeel van East Agency in staat onze films te verrijken met VFX, 2d en 3d animatie.

Proces

Van begin tot eind kunnen we alles oppakken om van jouw verhaal een mooie film te maken. En daar begint het proces, bij jouw verhaal. Tijdens een kick-off gesprek bespreken we je vraag en wensen. Na ons offertetraject gaan we aan de slag met een concept. Hoe vertalen we jouw verhaal effectief naar het scherm? Aan de hand van ons concept, afgestemd met jou, maken we een beeldscript. Hiermee kunnen onze producers aan de slag in de preproductie. We regelen alles van callsheet en crew tot figuranten en locaties. Vervolgens vinden de opnames plaats, voor ons en jou vaak het hoogtepunt van het proces! Met onze crew leggen we onze visie vast in beeld. Tot slot gaan we de postproductie in. We editen de beelden en verzorgen kleurbewerking en geluid. Dan nog jouw laatste feedback verwerken en de film is klaar om ingezet te worden!

 

Cultuur

Voor ons is het proces net zo belangrijk als het resultaat. Omdat het proces direct invloed heeft op het resultaat. Onze passie straalt af op de mensen met wie we werken. Of het nou de kennismaking, het filmproces, of het bekijken van het eindresultaat is, we delen de passie. We werken graag close samen met onze partners en lopen graag samen met jou dit traject door.

 

Naast hard werken, hebben we het ook heel leuk samen! Van kennissessies en borrels, tot uitjes en uitbundige verjaardagsvieringen, we vinden het erg belangrijk dat we allemaal een leuke tijd hebben. Een verwelkomende sfeer voor onze collega’s, maar natuurlijk ook voor onze partners, is iets waar we veel voor over hebben en waar we energie van krijgen. 

Kom dus vooral eens langs en proef de sfeer zelf!

 

Michael was er in 2008 toen Arteffects opgericht werd. In 2020 hebben we met veel verdriet afscheid van hem genomen. Zijn geest en ziel leven verder in ons. We hebben bijvoorbeeld nog altijd het door hem ontworpen logo. Daar zijn we trots op!

Onze opnames voor de Bridge to Liberation zijn elk jaar weer een groot spektakel. Terug in de tijd, wat altijd tot een interessante productie en gaaf eindresultaat leidt.

In 2022 lanceerden we East Agency. Dat werd natuurlijk gevierd met al onze vrienden en familie!

Naast ons core team hebben we ook een netwerk aan freelancers met wie we fijne samenwerkingen hebben.

Kerstborrel 2021: Proost!

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.