HU Story – Man Overboord

Visual storytelling
  • Creative director Victor van Vloten
  • Director Mark den Hoed
  • D.O.P Jelmer van Son
  • Camera assistent Kane Jansen
  • Producer Marieke Cillessen, Stijntje Vogelaar

We maken al jaren HU-Stories samen met de Hogeschool Utrecht. Dat doen we om maatschappelijk relevant onderzoek zichtbaar te maken en onderzoekers, studenten en samenwerkingspartners te stimuleren en inspireren buiten de kaders te blijven denken. En omdat het prachtige onderwerpen zijn om over te vertellen en te filmen. De verhalen vertellen we in meerdere films. Waarom moet men het weten? Wat is er gebeurd? Wie heeft eraan meegewerkt? Hoe ziet de toekomst eruit?

 

In deze story duiken we in de wereld van Defensie. Als je van een schip valt, overleef je maar een paar minuten in het koude water. Daarom vroeg Defensie HU-studenten om een systeem te ontwikkelen waarmee drenkelingen snel opgespoord worden. Hieronder de urgentiefilm. Wil je nou meer zien? Kijk op https://www.hu.nl/hustories/man-overboord 

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.