Bridge to Liberation – VFX

VFX en live action

 

Sinds 2013 werken wij jaarlijks samen met de stichting Bridge to Liberation en JMT samen aan de herdenking van de slag om Arnhem en Operation Market Garden. Wij doen onderzoek naar de karakters, schrijven het verhaal en leggen samen met Alvin Williams van JMT de basis voor de show. Het schrijven van het verhaal doen we altijd samen met Nazmiye Oral. En dan moet het leukste deel nog beginnen! Namelijk het filmen zelf. Het is elk jaar weer afhankelijk van het verhaal wat we gaan maken, maar als het speelfilm wordt gaat er vuurtje branden in onze filmmakers harten. En al weten we inmiddels hoe we historisch accuraat kunnen filmen, niet alles is mogelijk. Sommige dingen kun je niet zomaar filmen. Daarom roepen we graag de hulp in van Supermassive om onze live action beelden te verrijken met Visuele effecten. Dan is plots alles mogelijk.

In 2020 vertelden we de verhalen op een heel andere manier. Een presentator die midden in de set stond en je als verhalenverteller meetrekt in de sfeer en het verhaal. Met Francis Broekhuijsen konden we geen betere acteur en presentator bedenken. Alles werd live opgenomen, geen trucage. Maar er is hier wel degelijk sprake van VFX. Live geprojecteerd en uitgevoerd.

De combinatie tussen VFX en belichting op de set komt prachtig tot zijn recht in deze film.

In de climaxfilm van 2019 rijden tanks op de John Frost brug. Daar heb je een flinke vergunning voor nodig. Die heeft Supermassive toch maar mooi even geregeld. Ook hebben we het uitzicht van de parachutist kunnen verfraaien.

In 2018 hebben we een weiland vol met grafstenen gezet.

Een verhaal vertellen dat binnenkomt, dat kun je aan Francis overlaten, maar de visuele ondersteuning van Supermassive brengen het nog meer toto leven. Alsof hij door een kinderboek loopt.

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.